Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 166 församlingar i Småland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja arbetet i, och ha tillsyn över, församlingslivet. Stiftskansliet, där drygt 60 personer arbetar, är beläget i det vackra området kring Östrabo i Växjö. Läs gärna mer om oss här!

Utvecklingsinriktad Enhetschef

Till Stiftskansliet på vackra Östrabo söker vi nu en utvecklingsinriktad Enhetschef. Här ansvarar du för den service stiftet ger till församlingar runt om i Småland och på Öland. Tillsammans med dina 30 medarbetare ger ni ett nära, professionellt och uppskattat stöd inom ekonomi, HR, It, dataskydd, fastigheter, kulturarv och arkiv.

Din främsta uppgift är att leda och utveckla enhetens tjänster och medarbetare. Genom omvärldsbevakning, samarbete och samverkan med övriga stift, säkerställer du effektiva och relevanta tjänster. Du är också en viktig spelare i stiftskansliets ledningsgrupp, där du bidrar till både stiftskansliets och hela Växjö stifts utveckling.

Du erbjuds möjligheten att leda ett team med hög och bred kompetens, där omtanken om varandra, kyrkans värdegrund är central. Vi står inför flera spännande utmaningar där du förväntas driva och utveckla enheten mot en än bättre service till församlingar och pastorat. Systemstöd och olika digitala lösningar är vår vardag, och med en trygg och prestigelös ledarstil lotsar du enheten och medarbetarna genom kommande förändringar. Som Enhetschef rapporterar du till Stiftsdirektorn, och tillsammans med övriga chefer och nyckelpersoner ingår du i stiftskansliets ledningsgrupp.

I din bakgrund finns en relevant akademisk examen kombinerat med erfarenhet som chef och ledare. Du har tidigare lyckosamt drivit utvecklings- och förändringsuppdrag och trivs med att arbeta nära verksamheten. Som chef och ledare är du trygg, drivande och skapar resultat. Andra viktiga egenskaper är en god samarbetsförmåga, en god kommunikativ förmåga, prestigelöshet och en vilja att utveckla servicen mot våra uppdragsgivare. Självklart står du för Svenska kyrkans värdegrund. Uppdraget kräver en god språklig förmåga i svenska, muntligt och skriftligt.

Har du frågor kring rollen så kontaktar du Cecilia Ahlqvist på Re-Source AB, på telefon 0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se. Vill du göra en konfidentiellt och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här! Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen!