ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet och professionalitet. Vi vill göra framsteg varje dag och strävar alltid efter att ta företaget till nästa nivå. Idag har koncernen cirka 520 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 2,7 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export. Mer information finns på www.profilgruppen.se.

CFO

ProfilGruppen har en fin marknadsposition med en ökad efterfrågan på företagets profiler och vidareförädlade produkter. Ambitionen att fortsätta utveckla bolaget är hög, och förutsättningarna för ökad tillväxt är mycket goda. För att säkerställa lönsamhet och exekvera på den lagda strategin söker man nu en driven och trygg ledare som inspireras av att driva ett genomgripande förändringsarbete.

CFO tillsammans med företagsledning, och i samarbete med styrelsen, ska verkställa strategin lönsam tillväxt. En del i detta blir att förändra uppföljningsmodellerna, liksom pris- och kostnadskalkylerna så att de stödjer den lagda strategin. Som CFO leder du tryggt din organisation inom redovisning, controlling, IT och strategiskt inköp genom den här förändringen. Tillsammans med din avdelning ger ni ledning och verksamhet relevanta och faktabaserade underlag, som stöd vid kritiska affärsbeslut.

I uppdraget ingår också ansvar för koncernrapportering, månadsbokslut och årsbokslut i linje med kraven på noterade bolag, liksom likviditetsplanering, kapitalhantering, kontakter med bank och övriga finansiella kontaktytor. Andra viktiga delar är att styra inköp av aluminium, inklusive säkring av densamma, då råvarupriset har en stor påverkan på företagets komplexa affärsupplägg. Som CFO förväntas man vara intresserad av verksamheten, förstå affären och kunna hantera alla intressenter.

Som CFO behöver man balansera förväntningarna från styrelse med behov från Vd, ledningsgrupp, övrig verksamhet med avdelningens kapacitet och egna behov.

I din bakgrund finns en akademisk examen som civilekonom eller motsvarande, kombinerat med gedigen erfarenhet av liknande uppdrag i tillverkande industri. Du har tidigare lyckosamt drivit förändring och trivs med, och inspireras av, att arbeta nära verksamheten. Som chef och ledare är du trygg och inspirerande, du är drivande och skapar resultat. Andra viktiga egenskaper är en god samarbetsförmåga, en god kommunikativ förmåga, hög integritet och en vilja att utveckla ekonomifunktionen. Uppdraget kräver en god språklig förmåga i svenska och engelska, muntligt och skriftligt.

Har du frågor kring rollen så kontaktar du Cecilia Ahlqvist på Re-Source AB, på telefon 0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se. Vill du göra en konfidentiellt och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här! Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen!