Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med närmare 7000 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem helägda bolag: Veab, Vöfab, Växjöbostäder, Vidingehem samt Videum. Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning med ca 3200 medarbetare och hit kommer 20 000 barn och elever varje dag. Läs gärna mer på www.vaxjo.se.

Rektor årskurs 4-9 Braås Skola

I en fantastisk omgivning vid sjön Örken, knappt tre mil norr om Växjö, hittar man Braås skola. Här arbetar ca 70 anställda, varav 60 lärare, för att de ca 370 barn och elever som går på skolan ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Braås skola är en F-9 skola, vilket ger goda förutsättningar för samverkan.

Ditt övergripande uppdrag blir att höja elevernas måluppfyllelse genom ökad studiero samt att leda och utveckla dina medarbetare. En viktig del blir att fortsätta bygga relationer med elever och vårdnadshavare, att utmana eleverna i sitt lärande och att se till att de elever som har behov av stöd för sin utveckling får det. En annan viktig del blir att coacha lärarna i sitt jobb och se till att de har de bästa förutsättningar för att utföra sitt uppdrag. Som rektor ansvarar du även för att följa styrdokumenten och se till att alla dokument är aktuella samt att driva ett gott kvalitetsarbete. Som en del av skolledningen förväntas du att aktivt bidra till en utveckling av Braås skola.

För att lyckas i uppdraget har du en eftergymnasial pedagogisk utbildning. Har du dessutom en rektorsutbildning så är det positivt, men inget krav. Du är en stark ledare med gedigen erfarenhet av att driva utveckling. Som person är du strukturerad och kommunikativ med förmåga att fatta beslut och du drivs av att samarbeta med andra.

Vi erbjuder dig en utvecklande roll där ditt arbete kommer att påverka Braås barn och elever för lång tid framöver!

Vill du veta mer så kontakta gärna Anna Persson på Re-Source AB, du når henne på 072-720 720 5 eller anna.persson@re-source.se. Låter tjänsten intressant så sänd din intresseanmälan här. Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen!