Södra är Sveriges största skogsägarförening med mer än 53 000 skogsägare som medlemmar och 3500 medarbetare. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som till exempel förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer – vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara. Mer information finns på www.sodra.com.

Regionchef till Södra Skog

Till Södra Skogs västra region söker vi en Regionchef med uppdraget att utifrån affärsplanen leda, driva och utveckla regionen. Uppdraget innebär att med kund- och resultatfokus balansera Södras unika affärsmodell samtidigt som du med ett inspirerande sätt driver förändring för att möta framtida krav och förväntningar.

Regionchefen är en nyckelposition i vårt uppdrag att försörja våra industrier med skogsråvara, och att erbjuda skogliga tjänster och skötsel av våra medlemmars skogar. Till din hjälp har du ca 100 medarbetare, som är geografiskt spridda från Oskarström i söder till Strömstad i norr. Genom ditt coachande ledarskap utvecklar du dina medarbetare och ditt uppdrag i en mångfacetterad och föränderlig omvärld.

I ledningsgruppen bidrar du till affärsområdets fortsatta utveckling, och genom ditt ansvar stärker du och dina medarbetare regionens relation till ägare och kunder. Uppdraget ställer krav på analytisk och strategisk förmåga, liksom att obehindrat kunna röra sig mellan operativa, taktiska och strategiska arbetsuppgifter.

I din bakgrund finns en relevant utbildning och gedigen erfarenhet av att leda personal, gärna i en geografiskt spridd organisation. Du har tidigare erfarenhet från ett resultatansvar och av affärsmässiga frågeställningar. Du har förståelse för hur en medlemsstyrd organisation fungerar och har förmåga att navigera i en komplex miljö. Som person besitter du mycket goda ledaregenskaper, du är engagerande, drivande med en god kommunikativ förmåga.

Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande uppdrag i Sveriges största skogsägarförening – som Regionchef blir du en nyckelperson på vår utvecklingsresa!

Vill du veta mer kontakta gärna Cecilia Ahlqvist på Re-Source AB, på telefon 0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se. Vill du göra en konfidentiellt och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här! Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen!