Svenska Trävarugruppen ägs av Peter Gyllenhammar AB och består idag av tre bolag som under mer än 30 år har levererat spånskivor till byggindustrin samt komponenter och färdiga lösningar till möbel- och inredningsbranschen. Koncernen omsätter ca 300 MSEK och sysselsätter runt 100 personer och fokus framåt ligger på ytterligare tillväxt. För mer information, se respektive hemsida.

Inköpsdirektör

Till Svenska Trävarugruppen AB söker vi nu en inköpsdirektör med uppgift att centralisera koncernens totala inköp. I denna uppgift ingår att göra en grundanalys och att skapa en bild över nuvarande inköp med tillhörande processer, att sammanställa underlag för en strategisk plan samt att genomföra denna plan.

En mycket stor del av inköpet sker utomlands och i rollen ingår att stärka relationerna med befintliga leverantörer samt att utveckla nya samarbeten. Upphandlingar, avtalsförhandlingar och leverantörs-utvärderingar är några av de områden som du kommer att vara ansvarig för.

Samarbetet med försäljningsavdelningen är viktigt och även om det kommer att finnas medarbetare som har ansvar för detta så kommer du ändå att vara delaktig i att fortsätta utveckla produkterna och erbjudandet till kund.

En del av uppdraget som inköpsdirektör är också att ta fram rutiner och metoder för hur Svenska Trävarugruppen ska arbeta med sina inköp, samt att implementera och följa upp dessa rutiner.

Även om du ska fokusera på det strategiska inköpet (t ex att utforma strategier för leverantörer och inköpskategorier, optimera anskaffningsprocesser, samt att säkerställa kostnadseffektiva lagernivåer), så kan en del av arbetet även innebära en del taktiska frågeställningar (t ex genomföra lagda strategier och utveckla leverantörer). Däremot ska du inte arbeta med det operativa inköpet.

I din organisation ingår operativa inköpare och en inköps- och säljkoordinator, och en del av uppdraget blir därför att leda och utveckla dina medarbetare. Då koncernen aktivt arbetar med att förvärva ytterligare bolag så kommer du att få en nyckelroll i att integrera inköpet även i dessa framtida bolag. Du ingår i koncernledningen och rapporterar till koncernchefen.

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av inköp på strategisk nivå, gärna internationellt. Goda kunskaper i engelska är en nödvändighet och har du branscherfarenhet så är det en fördel. Som person är du driven, analytisk och har en god social kompetens. Vi kan erbjuda dig en självständig, utmanande och utvecklande roll med stora möjligheter att påverka!

Vill du veta mer så får du gärna kontakta Anna Persson, anna.persson@re-source.se eller +46 72 720 720 5. Vi tillämpar löpande urval så ansök genom att klicka här redan nu!