Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 skogsägare som medlemmar och 3 200 medarbetare. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som till exempel förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer – vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara. Mer information finns på www.sodra.com

Arbetsmiljöchef till Södra Skog

Till Södra skogs verksamhet söker vi en Arbetsmiljöchef med uppdraget att ansvara för, och utveckla, arbetet inom området Hälsa & Säkerhet i hela affärsområdet. I verksamheten, som är spridd över Götaland finns plantskolor, fältverksamhet, hamn, åkeriverksamhet till centrala funktioner med administrativa, rådgivande och affärsutvecklande uppgifter. Inom Södra Skog finns även ett nära samarbete med entreprenörer, en komplex verksamhet med stor spännvidd.

Södra stärker sina organisationer inom arbetsmiljöområdet och vi erbjuder nu möjligheten att vara en del av den här utvecklingsresan. Genom ett inspirerande ledarskap och med Södras starka värderingar i fokus driver du förändring, för att möta framtida krav och förväntningar.

Du har det övergripande ansvaret för ett välfungerande arbetsmiljöarbete inom Södras skogliga verksamhet. Du leder, driver och utvecklar avdelningen och dina medarbetare så att ni tillsammans med verksamheten säkerställer en trygg arbetsmiljö för alla anställa. Många lagrum inom arbetsmiljöområdet är applicerbara på den komplexa och breda verksamheten, och här finns goda kunskaper inom avdelningen. Arbetsmiljöarbetet är generellt välfungerande, men vi är inte nöjda – vi söker dig som vill fortsätta utveckla arbete, driva vår kulturförflyttning och som tillsammans med dina medarbetare når vår vision om noll olyckor. Vi har tagit nästa steg och arbetar med metoden Beteende Baserad Säkerhet inom delar av Södras verksamheter, ett arbetssätt som också jobbas med på andra enheter inom koncernen. För att framgångsrikt fortsätta driva arbetet framåt bidrar du med hög närvaro och en god kommunikativ förmåga som skapar relationer och dialoger i verksamheten. Som chef stöttar och utmanar du din organisation, i syfte att lyfta arbetet och flytta fram positionerna inom arbetsmiljöområdet.

Som Arbetsmiljöchef representera du verksamheten i olika tvärgrupper samt medverkar i styrningen av koncerninitiativet Hälsa & Säkerhet.

I din bakgrund finns lämplig akademisk utbildning från något av områdena arbetsmiljö, säkerhet, beteende, kombinerat med gedigen arbetslivserfarenhet. Du har tidigare drivit projekt och förändringar framgångsrikt och du inspireras av att arbeta tillsammans med andra. Du har ledarerfarenhet och god förståelse för de utmaningar som finns i en geografisk spridd organisation. Som person är du är engagerande, analytisk, drivande med en god kommunikativ förmåga. God svenska och engelska samt körkort är ett krav i den här befattningen.

Vill du veta mer kontakta gärna Cecilia Ahlqvist på Re-Source AB, på telefon 0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se. Vill du göra en konfidentiellt och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här! Sista dag för intresseanmälan är den 15 mars, men vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Din arbetsgivare Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivavtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. Mer information om våra förmåner hittar du här.