Yaskawa Nordic AB är en del av den globala koncernen Yaskawa Electric Corporation, ett japanskt börsnoterat bolag som etablerades 1915. Yaskawa Group har försäljningsbolag i 30 länder och man har 29 produktionssiter i 13 länder. Globalt har man nästan 15 000 anställda och omsättningen för 2022 var drygt 46 miljarder kr. Yaskawa Nordic AB ingår i Yaskawa Europe, man har ca 260 medarbetare varav ca 190 är fast anställda och man omsätter ca 1,3 miljarder kr. I Torsås finner man bolagets produktion medan man i Kalmar och Jönköping står för marknadsbearbetning. Läs mer på www.yaskawa.se

Vice VD

Här finns en möjlighet för dig som vill utveckla och utvecklas! Ett globalt börsnoterat bolag med fantastiska möjligheter till egen utveckling och med ett ansvar för att ytterligare utveckla en redan nu framgångsrik verksamhet. Är du intresserad av teknik så kommer du trivas här, Yaskawa Nordic AB arbetar med edge-teknik inom sin nisch!   

Vår nuvarande VD går vidare till en roll i vår europeiska organisation och vi söker dig som på sikt kan ta över hans roll. 

Det har gått bra för oss de senaste åren och det har resulterat i lite växtvärk, trots det har vi fortsatt ambitiösa tillväxtmål till 2025. Som vice VD blir det din uppgift att skapa förutsättningar för en fortsatt framgångsrik tillväxt, inom både marknad och produktion.  

För att lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att sätta dig in i detaljer, att vara intresserad av verksamheten och skapa dig en förståelse för varför nyckeltalen ser ut som de gör och vilka lösningar ni måste vidta för att öka effektivitet och produktivitet. Även om du på sikt ska stärka ledarskapet på alla nivåer så kommer du ändå framgent ha ett stort operativt ansvar.  

Vi söker dig med relevant akademisk examen, gärna civilekonom eller civilingenjör, och en produktionsbakgrund eller en gedigen teknisk förståelse. Du är en erfaren ledare och som person är du tydlig, driven och resultatorienterad. För rätt person erbjuder vi fantastiska utvecklingsmöjligheter! 

Vill du veta mer? Kontakta gärna Anna Persson på Re-Source AB, på telefon 072-720 720 5 eller anna.persson@re-source.se. Vill du göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här. Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.  

Välkommen!