VFG Utbildning AB har sedan 1998 utbildat inom tunga fordon och maskiner. Bolaget har verksamhet i Växjö, Jönköping, Karlshamn och Kristianstad och bedriver både gymnasie-, vuxen- och kompetensutbildning. Man har ca 60 anställda som utbildar ca 250 elever och omsättningen i bolaget är drygt 55 miljoner. För mer information, se vfg.se.

VD

Till VFG Utbildning AB söker vi nu en VD vars övergripande uppgift blir att leda verksamheten och att utveckla affärerna. Du ska aktivt tillsammans med styrelsen vara en del i den strategiska planeringen för bolagets framtid. Utifrån ägardirektivet är tillväxt ett av målen och där handlar det om att lägga strategiska planer för var och hur bolaget ska växa. Dessa strategiska planer ska sedan brytas ner i handlingsplaner som i sin tur ska genomföras och följas upp.

Du ansvarar för budget, resultat och ekonomisk uppföljning. VFG har vuxit under ett antal år och har gjort stora investeringar, bland annat i en helt ny gymnasieskola i Växjö men också i fordon och övrig utrustning. Det finns god kontroll av lagar och regler och för att nå en fortsatt lönsam och hållbar tillväxt är det även viktigt med fokus på strukturer och rutiner. Du rapporterar till styrelsen och är placerad på huvudkontoret i Växjö.

VFG är ett utbildningsföretag och i och med det behöver du förhålla dig till både aktiebolagslagen och gymnasieförordningen. Till din hjälp har du utöver engagerade lärare och skolpersonal även en ledningsgrupp bestående av rektor, utbildningschefer och ekonomichef. En viktig del av din vardag är att leda och utveckla personalen genom vår värdegrund Stötta – Motivera – Engagera.

För att nå framgång i detta uppdrag har du en stabil kompetens inom ekonomi och erfarenhet av investerings- och produktkalkyler. Du har också en mycket god förmåga att skapa och driva en engagerad och kreativ dialog med olika parter i näringslivet för att vidareutveckla både utbildningar och samarbeten. I ledarrollen stimuleras du av att verka i daglig ledning men har förmåga att ta ett övergripande angreppssätt. Vi ställer höga krav på att du har en god förmåga att leda, engagera och utveckla medarbetare. Då VFG verkar i en internationell miljö krävs att du utöver svenska språket behärskar engelska i tal och skrift.

Som person är du stabil och trygg i dig själv med hög energi och du stimuleras av att nå resultat. Du har en analytisk och välstrukturerad läggning samtidigt som du är social och har lätt för att kommunicera och vara tydlig gentemot din omgivning. Du leder genom andra och följer upp med fokus på att nå uppsatta mål. Din ledarstil är coachande och stödjande. Om tillväxt och utveckling lockar dig så är det här rätt utmaning för dig!

Vill du veta mer så får du gärna kontakta Anna Persson, anna.persson@re-source.se eller +46 72 720 720 5. Vi tillämpar löpande urval så ansök genom att klicka här redan nu!