Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 skogsägare som medlemmar och 3 200 medarbetare. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som till exempel förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer – vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara. Mer information finns på www.sodra.com

VD till Södra Skog i Baltikum

Till Södras verksamhet i Baltikum söker vi nu en VD med uppdraget att ansvara för alla delar av verksamheten och optimera på helheten. Utifrån ägardirektiv och affärsplan leder, driver och utvecklar du denna för Södra viktiga verksamhet. Genom ett inspirerande ledarskap och med Södras starka värderingar i fokus driver du förändring, för att möta framtida krav och förväntningar.

I ditt uppdrag som VD representerar du en av de största privata skogsägarna i Baltikum. Där du med professionalism och etik förvaltar samt utvecklar skogsinnehaven för framtiden. I uppdraget ingår också att säkerställa strategin för ett ekonomiskt och socialt hållbart skogsbruk, i linje med den svenska verksamhetens ramverk. Inom verksamheten sker årligen också ett antal förvärv och/eller bytesaffärer, där du balanserar affärsmässighet och komplexiteten i en medlemsstyrd organisation. I uppdraget rapporterar du till styrelsen och du arbetar tätt tillsammans med Affärsområdeschefen för Skog. Till din hjälp har du drygt 50 skickliga medarbetare på plats i Baltikum, samt specialistkompetens inom affärsområdet som stöd.

Uppdraget ställer krav på analytisk och strategisk förmåga, liksom att obehindrat kunna röra sig mellan operativa, taktiska och strategiska arbetsuppgifter. Inledningsvis spenderar du din mesta tid på plats i Baltikum, medan du på sikt kan dela tiden mellan Sverige och Baltikum.

I din bakgrund finns en relevant utbildning och gedigen erfarenhet av att leda personal, gärna i en geografiskt spridd organisation. Du har självfallet en bakgrund inom skogsbranschen och du har tidigare drivit förändring med lyckat resultat. I din bakgrund finns resultatansvar i en större organisation och erfarenhet från affärsmässiga frågeställningar. Du har förståelse för hur en medlemsstyrd organisation fungerar och har förmåga att navigera i en komplex miljö. Som person besitter du mycket goda ledaregenskaper, du är engagerande, drivande med en god kommunikativ förmåga. God svenska och engelska är ett krav i den här befattningen.

Vi erbjuder en fantastisk möjlighet till personlig och professionell utveckling – din insats kommer att göra avtryck för generationer framöver!

Vill du veta mer kontakta gärna Cecilia Ahlqvist, du når henne på telefon 0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se. Vill du göra en konfidentiellt och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här! Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Om din arbetsgivare Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra.