Bufab är ett handelsföretag som erbjuder sina kunder en helhetslösning som Supply Chain Partner för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts som skruvar, muttrar, brickor etc. Som komplement till handelsverksamheten bedriver Bufab även 3 egna tillverkningssiter, som fokuserar på mer särskilt tekniskt krävande tillverkning av C-Parts. Bufab startades 1977 i Småland och är idag ett internationellt bolag med verksamhet i 27 länder. Huvudkontoret ligger i Värnamo och Bufab har ca 1 000 medarbetare. Bufab är börsnoterat och har en omsättning på 3,2 Mdr SEK. Läs mer på www.bufab.com.

Vi söker nu en

Regional Financial Manager

med ansvar för region Nordic.

 

Bufab har ambitiösa tillväxtmål; till 2020 ska man omsätta 4 miljarder. Det finns en tydlig strategi att accelerera den organiska tillväxten och att genomföra värdeskapande förvärv, samtidigt som man bibehåller och ökar effektiviteten i bolaget.

Bufab finns med 37 dotterbolag i 27 länder. Koncernen är indelad i 6 regioner och varje region leds av en regionchef. Till varje region hör också en Regional Financial Manager som framför allt stöttar regionchefen men även Vd:arna och ekonomicheferna i respektive region.

I region Nordic ingår Sverige, Norge, Danmark, USA och Mexico, med totalt 9 bolag där merparten ligger i Sverige. Regionen omsätter ca 1,4 Mdkr och står för ca 35% av koncernens totala omsättning.

Som Regional Financial Manager för region Nordic kommer du att ha ett övergripande ansvar för regionens finansiella verksamhet vilket bland annat innebär att styra, utveckla och stötta de lokala bolagens ekonomiavdelningar. En viktig del är arbetet som controller för regionen, där vi förväntar oss att du hjälper oss att ta nästa steg.

Du jobbar nära regionchefen och kommer att vara hans ”högra hand” i många frågor.  Rapportering sker till regionchef samt koncernens CFO. Du kommer att ingå i regionens ledningsgrupp.

En del av uppdraget handlar om att agera bollplank och utmana bolagens lokala VD:ar. En annan viktig del är att utveckla bolagens och avdelningarnas arbete med uppföljning och användning av nyckeltal för att förbättra verksamheten.

Du skall jobba med ständiga förbättringar, driva regionens arbete vad gäller finans och ekonomistyrning samt samordna detta inom regionen, tex inom digitalisering, utveckling av affärssystem, interna rutiner osv.

En annan del av uppdraget handlar om rapportering, såsom månads-, kvartals-och årsbokslut. Du sammanställer rapporterna från de olika bolagen i regionen och säkerställer att de är korrekta. Samtliga bolag har sina egna ekonomifunktioner men med tanke på att storleken på bolagen varierar så varierar även behovet av stöd. Du ansvarar även för budgetarbetet och prognoser, och på samma sätt här så handlar det om att stödja, sammanställa och säkerställa regionernas siffror.

Utöver detta kommer du att få arbeta med koncernövergripande projekt inom finansområdet som till exempel investeringar och förvärv.

Vi söker dig som brinner för utveckling och att skapa smartare lösningar. Du är utbildad civilekonom och har arbetat ett antal år inom yrket. Excel och engelska ligger dig varmt om hjärtat och har du erfarenhet av trading är det ett plus. Som person är du självklart strukturerad, men du har också en passion för att driva förändringsarbete på ett pedagogiskt sätt. Du har en attityd som innebär att du alltid vill bli bättre och tar dig an utmaningar med ett positivt synsätt. Tjänsten är placerad i Värnamo, och det kommer att ingå en del resdagar.

Hos oss kommer du få stora möjligheter till egen utveckling. Vår värdegrund är stark och vi tror på laget före jaget.

Välkommen till oss!

Låter det intressant? Skicka din ansökan till apply@re-source.se eller ring Anna Persson på 072-720 720 5. Vi arbetar med löpande urval så skicka din ansökan snarast!