Texo är ett familjeföretag som startades för snart 80 år sedan. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer högteknologiska maskiner till en global marknad, man har ca 50 anställda och omsätter runt 130 MSEK.

Inköpschef

Som inköpschef på Texo kommer dina uppgifter att spänna över både det strategiska och det operativa området.

Du kommer att arbeta med strategier för både leverantörer och inköpskategorier, optimera anskaffningsprocesser samt att genomföra upphandlingar, avtalsförhandlingar och leverantörsutvärderingar. Det operativa inköpsarbetet omfattar både orderläggning, leveransuppföljning samt att hålla i eventuella reklamationer.

Det interna samarbetet är viktigt då mycket av inköpen är projektinköp vilket innebär att du behöver ha nära relationer med både konstruktions- och produktionsavdelningen.

Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Idag har du ingen underställd medarbetare, det kan dock förändras i och med att organisationen även ska förstärkas med en operativ inköpare.

För att lyckas i uppdraget har du en gedigen erfarenhet av inköpsarbete, gärna inom tillverkande industri. Du har en god förmåga att räkna på affärer, du känner dig bekväm i förhandlingar och du tar dig fram obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du erfarenheter av affärssystemet Monitor så är det meriterande. Som person är du analytisk, självgående och prestigelös och du drivs av att samarbeta med andra. Vi erbjuder dig en spännande roll där ditt bidrag har en stor betydelse för Texos framtid!

Vill du veta mer så kontakta gärna Anna Persson på Re-Source AB, du når henne på 072-720 720 5 eller anna.persson@re-source.se. Låter tjänsten intressant så sänd din ansökan här. Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen!