Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med cirka 7 500 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består för närvarande av åtta förvaltningar och fem helägda bolag. Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder. Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid. Läs gärna mer på www.vaxjo.se.

Informationssäkerhetssamordnare och dataskyddsombud

Säkerhet- och beredskapsavdelningen ingår i kommunledningsförvaltningen. Avdelningens verksamhet bygger på fyra delar:

  • Trygghetsskapande och brottsförebyggande verksamhet
  • Krisberedskap och civilt försvar
  • Internt skydd
  • Informationssäkerhet och dataskydd

Till avdelningen söker vi nu en informationssäkerhetssamordnare och dataskyddsombud. Arbetet är i huvudsak strategiskt med utredningsarbete och med utveckling av riktlinjer och rutiner. Du kommer också vara ett stöd för verksamheterna, bland annat genom utbildningsinsatser och som workshopsledare. Din viktigaste uppgift är att tillsammans med dina kolleger samordna och driva utvecklingen av arbetet inom informationssäkerhet och dataskydd i koncernen. Som informationssäkerhetssamordnare och dataskyddsombud arbetar du på uppdrag av säkerhetschefen.

Vi söker dig med relevant akademisk examen och erfarenhet inom området. Du är en god kommunikatör och har en förmåga att leda andra genom förändring. Du drivs av utveckling och du har erfarenhet av att driva strategiskt arbete i en decentraliserad organisation.

Intresserad? Vill du veta mer så kontakta gärna Anna Persson på Re-Source AB, du når henne på 072-720 720 5 eller anna.persson@re-source.se. Låter tjänsten intressant så skicka anmäl ditt intresse här. Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen!