Länsförsäkring Kronoberg är ett bolag som sedan starten 1801 ägs och styrs av sina kunder. Vi finns till för att ge dig en enklare vardag och en tryggare framtid och sätter alltid dig som kund i första rummet. Det gör vi genom att erbjuda en helhet inom bank, försäkring, pension och fastighetsförmedling. Men också genom att långsiktigt engagera oss i det samhälle vi och våra kunder är en del av. Det gör att vi varje dag känner att vi gör något meningsfullt i kronobergarnas liv. Det är därför vi har så nöjda kunder. Läs mer om oss på www.lansforsakringar.se/kronoberg.

Det här är en roll för dig som drivs av förändring och utveckling!

Gruppchef affärsutveckling

Länsförsäkring Kronoberg är ett kundägt bolag som har verkat i länet sedan 1801. Vi har sedan starten haft en stark övertygelse om att verka nära kunden och lägger stor vikt vid att lära känna kundens behov samt skapa kundunika upplevelser. Visionen ”Tillsammans skapar vi trygghet och möjligheter” genomsyrar allt vi gör och värdegrunden är stark och symboliseras av våra medarbetarvärderingar Laganda, Engagemang, Handlingskraft och Nyfikenhet.

Strategi & Affärsutveckling är en ny bolagsgemensam funktion som har ansvar för att samordna bolagets totala projekt- och utvecklingsportfölj, strategiskt utveckla affären, driva strategi- och affärsplaneringsprocessen samt att driva och samordna bolagets affärs- och verksamhetsutveckling. Strategi & Affärsutveckling leds av en strategi och affärsutvecklingschef och består av två enheter; Affärs- och verksamhetsutveckling samt Dataanalys. Till enheten för Affärs- och verksamhetsutveckling söker vi nu en gruppchef.

Som gruppchef i funktionen kommer din övergripande uppgift vara att leda ett team av affärsutvecklare/verksamhetsutvecklare samt tillsammans med ditt team och bolagets affärsområden initiera, prioritera och exekvera olika utvecklingsprojekt. Affärs- och verksamhetsutveckling sker både internt och externt i samarbete med både LFAB och övriga länsbolag. Här gäller det för dig att ta ägarskap och arbetsleda, att prioritera samt att stötta verksamheten i implementeringen av nya affärer och förändrade arbetssätt. Du kommer även att själv operativt delta i affärs- och utvecklingsprojekt.

En viktig del är att vara bryggan mellan strategi och verksamhet. Du behöver förstå strategins alla områden, vilken utveckling som är viktigt ur ett strategiskt perspektiv och föra ut det i affärsområdena. Till din hjälp har du tre engagerade och drivna medarbetare. En mycket viktig del i uppdraget blir att säkerställa att medarbetarna i teamet har förutsättningar för att nå de uppsatta målen och även att bidra till att varje individ kan utvecklas i enlighet med bolagets vision. Det gäller att coacha, utmana och stötta medarbetarna i gruppen. Du arbetar också nära bolagets ledningsgrupp samt med chefer och medarbetare i affärsområdena.

Andra viktiga delar i uppdraget är att vidareutveckla och implementera agila arbetssätt, att omvärldsbevaka samt att främja nya strategiska partnerskap. Du arbetar nära alla delar av verksamheten och rapporterar till chefen för Strategi & Affärsutveckling.

För att lyckas behöver du ha en god förmåga att skapa och utveckla relationer, både internt och externt, samt trivas med att arbeta strategiskt, taktiskt och operativt. Du har en akademisk examen, kanske inom ekonomi eller teknik, och du har en gedigen erfarenhet av ledarskap i allmänhet och förändringsledning i synnerhet. Som person är du nyfiken och lyhörd samtidigt som du är modig och vågar utmana. Du är måldriven och resultatorienterad och van vid ett agilt arbetssätt.

Vi kan erbjuda dig ett spännande uppdrag där du spelar viktig roll för att bygga upp vår nya enhet inom Strategi & affärsutveckling!

Vill du veta mer? Kontakta gärna Anna Persson på Re-Source AB, på telefon 072-720 720 5 eller anna.persson@re-source.se. Vill du göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här. Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Välkommen!