Växjöbostäder har ett stort utbud av välskötta lägenheter i både stadsnära och naturnära boendemiljöer. Vi erbjuder ett varierat boende, för olika behov, i livets olika faser. Vi tar ett aktivt miljö- och samhällsansvar och är en viktig del av en hållbar utveckling i Växjö. Genom vår kunniga och engagerade personal skapar vi vardagstrygghet för våra hyresgäster. Vi är ett kommunägt bostadsbolag i Växjö med ca 100 medarbetare inom olika yrkesområden. Totalt har vi ca 9 000 lägenheter, varav 2 100 studentlägenheter. Läs gärna mer om oss, vår värdegrund och mångfaldsarbete på www.vaxjobostader.se.

Fastighetschef

Växjöbostäder är ett bolag i framkant, inom flera områden bland de kommunala bostadsbolagen, i landet. Företaget vill nu ta nästa steg och flytta fram sina positioner ytterligare och söker därför en trygg ledare som med erfarenhet, mod och god kommunikativ förmåga vill ta ansvaret för att förvalta företagets hela fastighetsbestånd, såväl tekniskt som ekonomiskt. Med utgångspunkt från affärsplan och ägardirektiv leder och utvecklar du verksamheten och tillsammans med dina medarbetare arbetar ni aktivt mot visionen ”Sveriges bästa hyresvärd”.

Ditt ansvar
I detalj innebär ansvaret att du bidrar till ett bättre driftnetto för fastigheterna genom att leda det förebyggande arbetet med drift, energioptimeringar, fastighetsteknik, reparationer och löpande fastighetsskötsel. Till din hjälp har du en välfungerande organisation med drygt 50 medarbetare, fördelade på tre avdelningar. Fastighetsavdelningen med sitt kundnära arbete hänger tätt samman med övriga funktioner inom bolaget och ni samverkar på flera nivåer.

Våra förväntningar
Som Fastighetschef förväntas du vidareutveckla verksamheten och ta den till nästa nivå. Ditt fokus blir att utifrån ett strategiskt perspektiv utveckla en än mer affärsmässig förvaltning av företagets fastigheter. Tillsammans med dina direktrapporterande chefer bryter ni ner de övergripande målen till tydliga och mätbara verksamhetsmål, ni sätter aktiviteter och följer upp resultatet. Med ett tydligt och tryggt ledarskap lotsar du organisationen genom förändringar och utveckling av verksamheten. Du rapporterar till Vd och i ledningsgruppen är du aktiv och driver dina och företagets gemensamma uppgifter.

Din erfarenhet
För att lyckas i uppdraget har du gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning eller annan verksamhet med tunga investeringar och värden. Du har också chefserfarenhet och erfarenhet av förändringsledning. Du har tidigare arbetat i såväl strategiska som operativa, kundnära, roller som även innehållit affärsmässiga frågeställningar. I din utbildningsbakgrund finns troligtvis en akademisk examen inom teknik och/eller ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Om dig
Som person trivs du med att ta ansvar, du är strukturerad och har en trygg, tillgänglig och tydlig ledarstil. Ditt förhållningssätt till din omgivning är ödmjukt och prestigelöst, samtidigt som du har modet att prova nya vägar.

Vi erbjuder en spännande utmaning i ett modernt, värderingsstyrt företag, där din insats kommer att påverka Växjö stad och dess invånare för lång tid framöver.

Din ansökan
Vill du veta mer så kontakta gärna Cecilia Ahlqvist, du når henne på 0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se. Låter tjänsten intressant så sänd din ansökan här. Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen!