Nelson Garden startades 1933 av Georg Nilsson i lilla Belganet, i norra Blekinge. Bröderna Torsten och Siwert Nilsson tog över företaget från sin far 1978 och sedan 1981 har Nelson Garden sitt huvudsäte i Tingsryd. Sedan 2019 ägs Nelson Garden av Felleskjøpet. Bolaget omsätter drygt 600 MSEK och har ca 130 anställda, varav ca 70 på plats på huvudkontoret i Tingsryd.

Ekonomichef till Nelson Garden

 Nelson Garden tillhandahåller det mesta för hobbyodlaren och är idag en av marknadens ledande aktörer inom trädgårdsbranschen. De erbjuder kunskap och produkter som gör att fler kan odla mer – året runt, ute som inne. Under årens lopp har företaget byggt upp en stor kunskap och en förmåga att anpassa verksamheten och utbudet till gällande trädgårdstrender och samhällsförändringar. 200 frösorter och några enstaka blomsterlökar på 1980-talet har vuxit till hundratals frösorter, flera hundra löksorter, ett gediget sortiment av förodlingsartiklar, verktyg och praktiska produkter för trädgård och odling.

Nelson Garden har ett starkt fokus på miljö och hållbarhet och driver utvecklingen inom konceptet Reconnect to nature. I stort handlar det om att hjälpa människor i en alltmer digitaliserad värld att återfå kontakten med naturen. För att själva vara en del av lösningen och bidra till en bättre värld har man definierat fem prioriterade fokusområden; minskad klimatpåverkan, cirkulära system och hållbara råvaror, stärkt biologisk mångfald, en hållbar värdekedja samt friska samhällen och livsstilar.

Finansavdelningen är en koncernövergripande stabsfunktion och där ingår ekonomiavdelningen som en av sex avdelningar. Man söker nu en ekonomichef som får i uppdrag att driva och utveckla arbetet inom ekonomiavdelningen. I ekonomiavdelningen ingår utöver en ny ekonomichef fyra direkt underställda medarbetare. Bolaget har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och man säljer även till Tyskland och Polen genom digitala kanaler. Avdelningen har sitt huvudkontor i Tingsryd, men medarbetare finns både i Tingsryd och Norge.

Över lag så ser man ett behov av att digitalisera och att utveckla rutiner och metoder för ekonomiarbetet. Du kommer att vara processägare av ekonomiavdelningens processer och ansvarig för det löpande arbetet inom ekonomiavdelningen. En uppgift kommer att vara att tillsammans med business controller utveckla controllerfunktionen inom företaget, en annan uppgift är att ansvara för den finansiella controllingen, att planera bolagets finansierings- och likviditetsbehov samt att analysera och effektivisera rörelsekapitalet. Ytterligare en uppgift kommer att vara att ansvara för strategier och förvaltning av lån, leasing, valuta- och riskhantering.

Med tanke på att Nelson Garden har en övergripande strategi att växa på nya marknader, med nya försäljningskanaler och med nya digitala lösningar, så kommer det ligga ett starkt fokus på att supportera organisationen i detta. Här gäller det att vara proaktiv och i framkant gällande de ekonomiska delarna så att Nelson Digital i sin tur kan ha fullt fokus på utvecklingen av nya marknader.

En viktig del i uppdraget är att motivera, driva och utveckla personalen i gruppen. Det gäller att säkerställa att medarbetarna i teamet har förutsättningar för att nå de uppsatta målen och även att bidra till att varje individ kan utvecklas i enlighet med bolagets vision.

Du rapporterar till CFO, ingår i styrgruppen för finansstaben och har personalansvar över fyra medarbetare.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi, gärna mot ekonomistyrning. Du har en gedigen erfarenhet av ekonomiarbete, gärna på internationell nivå och i företag som säljer mot konsument i flera kanaler. Du är en stark ledare som trivs med att motivera och utveckla dina medarbetare. Har du dessutom erfarenheter av digitalisering och SAP så är det ett plus. Som person är du strukturerad och analytisk och du drivs av att samarbeta med andra.

Vi erbjuder dig en spännande roll där du får driva utvecklingen av Nelson Gardens ekonomifunktion!

Vill du veta mer så kontakta gärna Anna Persson på Re-Source AB, du når henne på 072-720 720 5 eller anna.persson@re-source.se. Låter tjänsten intressant så sänd din ansökan här. Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Välkommen!