Chef HR avdelningen

Växjö kommun är i stark tillväxt och ambitionen är att kontinuerligt utveckla verksamheten för att möta dagens och morgondagens krav och behov. Genom införandet av ett processorienterat arbetssätt har uppdragen förtydligats och effektiviteten har ökat. HR funktionen är idag centraliserad och ansvar och uppdrag tydligt definierat. Du är en av två HR chefer på HR avdelningen som stöttar med professionellt HR stöd till Växjö kommuns förvaltningar samt Värends räddningstjänst.

I uppdraget har du ansvaret för ett professionellt HR stöd gentemot tre förvaltningar samt delägda Värends Räddningstjänst. Inom din avdelning arbetar 12 HR konsulter och genom ett nära ledarskap stöttar du dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att ge ett brett HR stöd och hjälpa verksamheterna att utvecklas. Med utgångspunkt från den gemensamt fastställda verksamhetsplanen, driver du uppdrag inom din avdelning, såväl som inom hela HR-avdelningen. Du har också ansvar för att utveckla och driva arbetet kring flertalet övergripande HR processer, ett ansvar som påverkar alla verksamheterna. Uppdraget är mångfacetterat och spänner över ett stort och strategiskt viktigt område för Växjö kommuns fortsatta tillväxt och attraktivitet. Du förväntas utveckla och förfina moderna arbetssätt inom nämnda områden, som skapar möjlighet för våra verksamheter och medarbetare att växa. Förändringsledning är en del av din vardag, och du förväntas driva förbättringar från idé till implementerat arbetssätt.

Du ingår i HR avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till kommunkoncernens HR Chef.

I din bakgrund finns relevant akademisk utbildning och bred erfarenhet från HR områdets alla delar. Du har goda kunskaper och intresse kring det arbetsrättsliga området och du förstår innebörden och vinsterna med att arbeta processorienterat.  Som chef och ledare trivs du med ett nära ledarskap och du har god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du har tidigare drivit förändring framgångsrikt, du är samarbetsinriktad, prestigelös och modig. Andra viktiga egenskaper är handlingskraft, ansvarstagande, driv och god kommunikativ förmåga. Goda kunskaper inom arbetsrättens alla delar är ett krav liksom god språklig förmåga i svenska, såväl muntligt som skriftligt.

Du kommer till en organisation med mycket kunskap, kompetens och ambition, där du får möjlighet att påverka inom flera strategisk viktiga områden i en kommun som många just nu tittar på, och tar efter.

Vill du veta mer kontakta gärna Cecilia Ahlqvist på Re-Source AB, på telefon 0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se. Låter tjänsten intressant sänd din intresseanmälan här! Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen!

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med cirka 7 500 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består för närvarande av åtta förvaltningar och fem helägda bolag. Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder. Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid. Läs gärna mer på www.vaxjo.se.