Vill du vara delaktig i att utveckla Atea Logistics IT-landskap, vara den centrala punkten mellan verksamheten och IT, och samtidigt påverka den stora transformationsresa som Atea Logistics påbörjat? Då är detta definitivt tjänsten för dig!

Business Analyst

ATEA Logistics är en viktig del av koncernens hårdvaru- och tjänsteutbud och en stark bidragare till den cirkulära ekonomin med sitt återtag av begagnad IT-utrustning. För att ytterligare stärka företagets affär och konkurrenskraft pågår en ständig utveckling av våra interna system och applikationer och dess funktionalitet. För att kunna accelerera denna utveckling förstärker vi nu teamet med ytterligare en Business Analyst.

Din övergripande uppgift är att agera som bryggan mellan IT och vår affär. Vi befinner oss mitt i en transformationsresa som innebär att vi parallellt med att dokumentera befintliga lösningar också arbetar med utveckling mot ett IT-landskap i världsklass. Uppdraget innebär att du i ett nära samarbete med våra interna kunder och vår affär, översätter krav och behov till smarta system- och applikationslösningar. Du förväntas utifrån vårt IT-landskap, konkurrentanalyser och våra kunders och interna användares behov, vara högst delaktig i arbetet med att identifiera och fastställa affärskritiska funktioner i våra system, liksom att hantera löpande behov från våra interna kunder.

Utifrån prioriteringarna säkerställer du att implementationen av ny eller förändrad funktionalitet möter identifierade krav och behov från våra interna beställare. Andra viktiga uppgifter är att påvisa nya features för våra kunder och interna användare då vår ambition är att vår applikationsportfölj ska erbjuda stöd, men också vara en möjliggörare för vår affär.

Tjänsten är en förstärkning till teamet och du ges möjlighet att forma den, liksom vårt arbetssätt, i vår resa mot att vara navet inom koncernens Supply Chain. Du lägger lika stor vikt vid att sätta grundstrukturen som att navigera och forma den påbörjade transformationsresan, där din kunskap, påverkan och samverkan spelar en betydande roll för verksamheten. Vidare har du ett genuint intresse för verksamhetens behov, vilket innebär att du pedagogiskt beskriver den genom processbeskrivningar.

För att lyckas i uppdraget har du erfarenhet från liknande uppgifter, som bryggan mellan affärs- och IT-sidan, och ett genuint intresse för verksamhetens behov. Du har erfarenhet från mjukvaruutveckling, och gärna även IT-infrastruktur, samt är van vid att både skapa och använda dig av processbeskrivningar. Har du dessutom erfarenhet inom supply chain och/eller logistik så är det ett extra plus. Dina personliga egenskaper är viktiga; du är en analytisk, driven och kommunikativ person som trivs bäst i agila miljöer och i ständig förändring, med fokus på kvalitet, samarbete och leverans. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat samt har en god social förmåga, är lyhörd, ansvars- och initiativtagande.

Vi erbjuder ett mycket spännande uppdrag i världens mest hållbara företag inom IT-tjänster – tillsammans bygger vi ett IT-stöd i världsklass! Placeringsort Växjö eller på annan ort där närhet till ett Ateakontor finns.

Vill du veta mer kontakta gärna Cecilia Ahlqvist (0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se) eller Marie Björkman (0709-28 82 33 eller marie.bjorkman@re-source.se). Vill du göra en konfidentiellt och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här! Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Bakgrundskontroll av slutkandidater är en del av rekryteringsprocessen. Välkommen!

Om Atea

Atea är den ledande leverantören av it-infrastruktur i Norden och Baltikum. Våra mer än 7 500 medarbetare finns på 85 orter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Vi levererar hårdvara och mjukvara från ledande globala tillverkare och tillhandahåller konsulter och tjänstelösningar. Vi hanterar, driftar och utvecklar våra kunders it-miljöer. Atea har en omsättning på 41 miljarder NOK (2021) och finns på Oslo Börs. 

Vårt löfte till dig
Hos oss får du vara med och bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvar ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.