Atea är den ledande leverantören av it-infrastruktur i Norden och Baltikum. Våra mer än 7 500 medarbetare finns på 85 orter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Vi levererar hårdvara och mjukvara från ledande globala tillverkare och tillhandahåller konsulter och tjänstelösningar. Vi hanterar, driftar och utvecklar våra kunders it-miljöer. Atea har en omsättning på 41 miljarder NOK (2021) och finns på Oslo Börs. 

 

Business Analyst

ATEA Logistics är en viktig del av koncernens hårdvaru- och tjänsteutbud och en stark bidragare till den cirkulära ekonomin med sitt återtag av begagnad IT-utrustning. För att ytterligare stärka företagets affär och konkurrenskraft pågår en ständig utveckling av våra interna system och applikationer och dess funktionalitet. För att kunna accelerera denna utveckling förstärker vi nu IT-teamet i Växjö.

Som Business Analyst förväntas du utifrån vårt IT-landskap, konkurrent analyser och våra kunders och interna användares behov, vara högst delaktig i arbetet med att identifiera och fastställa affärskritiska funktioner i våra system. I nära dialog med våra användare och kunder samlar du in krav, dokumenterar, och kommunicerar detta till dina kollegor i leveransteamet, för att senare säkerställa att implementationen av ny eller förändrad funktionalitet möter krav och behov. Andra viktiga uppgifter blir även att visa nya features för våra kunder och interna användare. Vår ambition är att vår applikationsportfölj ska erbjuda stöd, men också vara en möjliggörare, för vår affär, varför omvärldsanalys och bevakning är en naturlig del i uppdraget.

För att lyckas i uppdraget har du erfarenhet från liknande uppgifter, som bryggan mellan affärs- och IT-sidan, gärna även med erfarenhet av IT-infrastruktur och mjukvaruutveckling i en agil miljö. Har du dessutom en bakgrund som projektledare eller från någon roll inom supply chain så är det ett extra plus. Dina personliga egenskaper är viktiga; du har ett eget driv, god samarbetsförmåga och är fokuserad på lösning och resultat. Vidare talar och skriver du svenska och engelska obehindrat, du trivs i ett högt tempo och att vara i ständig förändring. En god social förmåga, ansvarstagande och kommunikativ förmåga är andra personliga egenskaper som vi söker.

Vi erbjuder ett mycket spännande uppdrag i världens mest hållbara företag inom IT-tjänster – tillsammans bygger vi en plattform i världsklass!

Vill du veta mer kontakta gärna Cecilia Ahlqvist på Re-Source AB, på telefon 0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se. Vill du göra en konfidentiellt och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här! Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen!

Atea TP2B – vår vision

Vi har en stark företagskultur med tydliga värderingar och laganda. Dagligen utmanar vi oss själva, partners, kunder och samhället i stort. Våra medarbetare får vara med och göra skillnad.​ Atea ska vara The place to be, för oss medarbetare, våra kunder och våra partners. Det finns bara ett sätt att lyckas. Vi skapar det tillsammans. Varje dag.