Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 skogsägare som medlemmar och 3 200 medarbetare. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som till exempel förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer – vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara. Mer information finns på www.sodra.com

Arbetsmiljö- och Säkerhetschef till Södra Cell Mönsterås

Till Södras verksamhet i Mönsterås söker vi en Arbetsmiljö- och Säkerhetschef med uppdraget att ansvara för, och utveckla, arbetet inom området Hälsa & Säkerhet. Verksamheten i Mönsterås består av en högteknologisk processindustri, en hamn och ett av Södras större sågverk och som även innefattar en egen räddningsstyrka.

Södra stärker sina organisationer inom arbetsmiljöområdet och vi erbjuder nu möjligheten att vara en del av den här utvecklingsresan. Genom ett inspirerande ledarskap och med Södras starka värderingar i fokus driver du förändring, för att möta framtida krav och förväntningar.

Du har det övergripande ansvaret för ett välfungerande arbetsmiljöarbete inom Södra Cell Mönsterås verksamhet, och ansvar för brand- och skalskydd för hela kombinatet. Du leder, driver och utvecklar avdelningen och dina medarbetare så att ni tillsammans med verksamheten säkerställer en trygg arbetsmiljö för alla anställa. Utifrån ett arbetsmiljöperspektiv är de allra flesta lagar, regler och föreskrifter inom området tillämpbara, och här finns goda kunskaper inom avdelningen. Verksamheten är tillståndspliktig och skalskyddet ingår också i uppdraget, där hamnen dessutom lyder under ISPS. Arbetsmiljöarbetet är välfungeradande, men vi är inte nöjda – vi söker dig som vill fortsätta utveckla arbete, driva vår kulturförflyttning och som tillsammans med dina medarbetare når vår vision om noll olyckor. Vi har tagit nästa steg och arbetar med metoden Beteende Baserad Säkerhet där Södra Cell i Mönsterås är en del av ett pilot-projekt. För att framgångsrikt fortsätta driva arbetet framåt bidrar du med hög närvaro och en god kommunikativ förmåga som skapar relationer och dialoger i verksamheten. Som chef stöttar och utmanar du din organisation, som består av arbetsmiljö, brand, reception, trafik- och skalskydd, i syfte att lyfta arbetet och flytta fram positionerna inom arbetsmiljöområdet.

Som Arbetsmiljö- och Säkerhetschef representera du verksamheten i olika tvärbruksgrupper samt medverkar i styrningen av koncerninitiativet Hälsa & Säkerhet. Du för också löpande dialoger med externa samarbetspartners som exempelvis den kommunala räddningstjänsten.

I din bakgrund finns lämplig akademisk utbildning från något av områdena arbetsmiljö, brand, säkerhet, beteende, kombinerat med gedigen arbetslivserfarenhet. Du har tidigare drivit projekt och förändringar framgångsrikt och du inspireras av att arbeta tillsammans med andra. Du har ledarerfarenhet och god förståelse för de utmaningar som finns i en industri i ständig drift. Som person är du är engagerande, analytisk, drivande med en god kommunikativ förmåga. God svenska och engelska samt körkort är ett krav i den här befattningen.

Vill du veta mer så kontakta gärna Cecilia Ahlqvist på Re-Source AB, på telefon 0733-41 56 37 eller cecilia.ahlqvist@re-source.se. Vill du göra en konfidentiellt och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här! Sista dag för intresseanmälan är den 28 februari, men vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Din arbetsgivare Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. Mer information om våra förmåner hittar du här.