Skip to main content

VD till Växjö Linnæus Science Park 

Växjö Linnæus Science Park är ett bolag inom Växjö kommunkoncern och är en arena för utvecklings- och innovationsprocesser som omfattar näringsliv, akademi, och det omgivande samhället. Växjö Linnæus Science Park med inkubatorn Företagsfabriken stödjer näringslivet inom Växjö kommun och regionen inom områden kopplat till företagsutveckling, nyföretagande och forskning.

Tjänstebeskrivning

Växjö Linnæus Science Park (VLSP) går nu samman med inkubatorn Företagsfabriken i Kronoberg i syfte att kraftsamla kring utveckling och innovation för Kronobergs näringsliv. VLSP är ett kommunalt bolag som ska vara en katalysator för att stärka befintliga företag, främja nyetableringar i regionen samt genom sin inkubator-verksamhet ge goda förutsättningar för helt nya livskraftiga företag. VLSP ska, tillsammans med akademin och de offentliga verksamheterna, möjliggöra för företag att utveckla och förverkliga innovationer i Växjö kommun och sydostregionen, framför allt inom de strategiskt viktiga områdena; cirkulära marknadsmodeller, hållbarhet, skog och trä samt IT och digitalisering. 

Genom ditt engagemang och din drivkraft skapar du och dina medarbetare möjligheter för företag att förverkliga innovationer och idéer och därigenom stärka sin konkurrenskraft, lokalt, nationellt och internationellt. En viktig del i det blir att paketera och marknadsföra ett erbjudande som skapar värde för näringslivet, och där det blir tydligt för företagen vilken nytta de kan ha av VLSP. En viktig del är att ta fram ett slagkraftigt erbjudande, men också att skapa relationer med och mellan olika intressenter. Ni arbetar aktivt för att initiera hållbara utvecklingsprojekt och för att inspirera företag till att utveckla och förverkliga goda idéer. 

Du kommer framför allt att samverka med näringslivet lokalt och regionalt, men också med Växjö kommuns olika verksamheter, akademin och andra science parks och inkubatorer. Det är av vikt att regionens hela näringsliv är målgruppen för verksamheten. Det innebär också att du söker samarbeten med olika parter för att skapa möjligheter för företag att utveckla sina idéer, men också om att bevaka utlysningar från till exempel Tillväxtverket, Vinnova och Energimyndigheten samt att förhandla med finansiärer.  

I och med fusionen av de båda verksamheterna blir en viktig del att tillsammans med dina medarbetare sätta arbetssätt, rutiner och metoder som möjliggör en acceleration av innovationstakten. Som VD ansvarar du även för att utveckla dina medarbetare samt att se till att de har de verktyg och den kompetens som behövs för att kunna nå bolagets mål. Som en del av kommunkoncernen blir det ditt ansvar att bygga företagets kultur på koncernens värdegrund och koncernens definition av ansvar och förväntningar på chef- och medarbetarskap.  

Du rapporterar till styrelsen samt i matris även till kommunchefen. 

Din bakgrund och dina egenskaper

Vi söker dig med akademisk examen inom relevant område alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet och en gedigen erfarenhet av utvecklingsarbete och/eller affärsutveckling. Du har goda erfarenheter av förändringsledning och du har tidigare arbetat med, eller i, en komplex miljö med många intressenter. Som person är du affärsmässig, drivande och social med en god förmåga att skapa och utveckla relationer, med ett stort intresse för näringsliv och samhälle. 

Din vilja att bidra till kommunens vision “Växjö kommun är en fantastisk plats att bo, leva och verka på för invånare, företag och besökare – idag och i framtiden!”, din förståelse för dynamiken det innebär för ett bolag att förena affärsmässighet med politisk styrning samt ditt starka samhällsintresse är nyckelfaktorer för att lyckas i uppdraget. 

Vi kan erbjuda dig en tjänst där du får stora möjligheter att vara med och skapa tillväxt, ett blomstrande näringsliv och på riktigt sätta Växjö på kartan! 

 

Visa ditt intresse

Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Kontakta Cecilia Ahlqvist
0733-41 56 37
cecilia.ahlqvist@re-source.se

Vill du göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det i vårt webbaserade rekryteringsverktyg.

Aktuella uppdrag