Skip to main content

Södra Smålands avfall och miljö erbjuder resurseffektiva och kretsloppsanpassade lösningar åt privatpersoner och verksamheter för att minimera, ta hand om och omvandla avfall till resurser. Vi sysselsätter idag ca 120 anställda och omsätter ca 300 MSEK. 

Är du en engagerande ledare som drivs av utveckling? Vill du vara med och bidra till SSAMs vision om ”Ett Småland utan avfall”? Då kommer du trivas i rollen som chef för Hållbarhet och Affärsutveckling!

Tjänstebeskrivning

SSAM ansvarar på ägarnas uppdrag för det kommunala ansvaret att samla in, transportera och omhänderta kommunalt avfall, vilket sker i egen regi i samtliga kommuner. Det finns ett tydligt uppdrag från ägarna; att för ägarkommunerna tillgodose behovet av miljömässig och kostnadseffektiv hantering av hushållsavfall samt verksamhetsavfall. Bolaget ska vara aktivt i delägarkommunernas utvecklingsarbete för att främja en god miljö och hög service till kund och näringsliv. Verksamheten har varit i gång sedan 1 januari 2019, efter en sammanslagning av avfallsverksamheterna i respektive kommun.   

Hållbarhet genomsyrar alla beslut man fattar i SSAM. Det kan i vissa frågor handla om att hur man på ett hållbart sätt förflyttar sig upp i avfallstrappan, men även om hur man hållbart hanterar det avfall man faktiskt får in, detta med fokus på alla aspekter; social hållbarhet, ekonomisk hållbarhet samt miljömässig hållbarhet. 

Avdelningen Hållbarhet & Affärsutveckling är en sammansvetsad grupp av personer med unika kompetenser som innehar en stödjande funktion till verksamheten i allmänhet och till produktionen i synnerhet. De är också kravställande till hela organisationen och involverade i SSAMs övergripande verksamhet. Många av uppdragen har sin grund i bolagets strategi- och affärsplan (på lång sikt) samt i verksamhetsplanen (på kort sikt) och man får även uppdrag från verksamheten i samtliga ägarkommuner. Utöver det kan det även initieras projekt utifrån den omvärldsbevakning man gör. 
 
Som chef över avdelningen kommer du att ha ett övergripande ansvar gällande Hållbarhet och Affärsutveckling på SSAM. Det kan handla om att sätta en strategisk plan för att nå uppsatta mål, initiera actions för att nå målen och följa upp och säkerställa att du också levererar på målen. Som medlem i ledningsgruppen kommer du, förutom att vara aktiv och bidra i alla av bolagets frågeställningar, att var fjärde vecka hålla i ledningsgruppsmötet med fokus på Hållbarhet och affärsutveckling. 

Branschen har de senaste åren genomgått en tydlig transformation – från avfall till resurs. Det är en snabbrörlig och föränderlig bransch; priserna fluktuerar och en miljö- och avfallslagstiftning i ständig förändring påverkar den dagliga verksamheten. Här är det viktigt att hålla dig informerad kring vad som händer i branschen och hur bolaget kan komma att påverkas av till exempel direktiv från EU. Omvärldsbevakning är viktigt, liksom nätverkande med bland andra kollegor i branschen och branschorganisationen Avfall Sverige. 

En mycket viktig del i uppdraget är att stötta, utveckla och utmana medarbetarna. En stor del av detta handlar om att utveckla ledarskapet och se till att medarbetarna känner sig trygga i sina roller, och i vissa fall även hjälpa medarbetarna att prioritera.  

Som chef för avdelningen är du en del av bolagets ledningsgrupp och du rapporterar till VD. 

Din bakgrund och dina egenskaper

Vi söker dig med relevant akademisk examen och gedigen ledarerfarenhet. Vi tror att du har tidigare erfarenhet inom hållbarhetsarbete och även gärna erfarenhet inom avfallsbranschen. Du talar och skriver svenska obehindrat och med tanke på att man rör sig ute på enheterna behöver du ha körkort. Som person är du driven och har en förmåga att engagera, och som chef är du en tydlig och stöttande ledare. Vi kan erbjuda dig en roll där din insats bidrar till SSAMs fortsatta förändringsresa där alla medarbetare driver mot visionen! 

Visa ditt intresse

Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Kontakta Anna Persson
072-720 720 5
anna.persson@re-source.se

Vill du göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det i vårt webbaserade rekryteringsverktyg.

Aktuella uppdrag